نقد و بررسی خودرو نیسان ورسا
آخرین بروزرسانی در تاریخ 08 شهریور 1401

از گذشته تا امروز تقریبا تمامی خودروهای اقتصادی کمپانی نیسان، از محبوبیت بالایی برخوردار بوده‌‌اند. حتی به جرات می‌توان گفت که از عوامل اصلی موفقیت این خودروساز ژاپنی، تولید محصولاتی مانند میکرا، قشقایی و کیکس هستند که اقشار مختلفی از جامعه به سادگی توانایی خرید آن‌ها را دارند. یکی از محصولات پرفروش و بسیار محبوب این کمپانی مشهور، نیسان ورسا نام دارد که یک سدان کامپکت اقتصادی با قیمت پایه‌ زیر ۱۶ هزار دلار است و در نسخه سدان و هاچ بک تولید می‌شود. 

این مدل محبوب کمپانی نیسان از سال ۱۹۹۵ در بازار حضور دارد و نسل آخر این خودرو که چهارمین نسل آن محسوب می‌شود، در سال ۲۰۱۹ به بازار معرفی شد. Nissan Versa رقیب مستقیم خودروهایی همچون هیوندای اکسنت، هوندا فیت و تویوتا یاریس به حساب می‌آید و طی سال‌های گذشته فروش نسبتا موفقی را تجربه کرده است. به همین بهانه در ادامه این مطلب از مجله سایت اجاره خودرو ناواران، قصد داریم نگاهی دقیق‌تر به آخرین نسل نیسان ورسا بیندازیم. 

 

در ادامه می‌خوانید...

 

نقد و بررسی ماشین نیسان ورسا

معرفی نیسان ورسا

نیسان ورسا در برخی بازارها با نام نیسان آلمرا نیز شناخته می‌شود. نسل آخر این خودروی اقتصادی جمع‌وجور همانطور که اشاره کردیم در سال ۲۰۱۹ معرفی و در بازار آمریکای شمالی عرضه شد. پلتفرم این خودرو در بین محصولات نیسان با نام V platform شناخته می‌شود و با محصولات دیگری همچون نیسان میکرا، نیسان نت و نیسان پولسار مشابه است. 

از نظر ابعاد خارجی، ورسا با طول ۴۴۹۵ میلی‌متر، عرض ۱۷۴۰ میلیمتر، ارتفاع ۱۴۶۰ میلی‌متر و فاصله محوری ۲۶۲۰ میلی‌متر خودروی چندان بزرگی به حساب نمی‌آید. ورسا یکی از ارزان‌ترین تولیدات نیسان و البته از ارزان‌ترین سدان‌هایی است که در بازار آمریکا به صورت صفر کیلومتر می‌توانید خریداری کنید، اما این به معنای دست‌خالی این خودرو برای رقابت نیست، اتفاقا خودرویی مجهز و با ارزش است که حتما ارزش بررسی و دیدن را دارد!  

 

نقد و بررسی ماشین نیسان ورسا

طراحی بدنه نیسان ورسا

در بحث طراحی، این خودرو کاملا از زبان طراحی جدید نیسان پیروی می‌کند و می‌توانید شباهت زیادی بین این خودرو و دیگر محصولات نیسان پیدا کنید. طراحی قسمت جلو به نسل آخر نیسان میکرا بسیار شبیه است و شاهد چراغ‌هایی کشیده و پویا و جلوپنجره‌ای V شکل با تزئینات کرومی هستیم که آرم نیسان را نیز درون خود جای داده است. 

در نمای جانبی، نیسان ورسا بیشتر به یک میکرا (Nissan Micra) سدان شبیه است و شاهد خطوطی بسیار زیبا و در عین حال ساده هستیم! البته نیسان میکرای جدید روی پلتفرم رنو کلیو ساخته می‌شود و هیچ شباهت فنی و تکنیکی به ورسا ندارد. نیسان در این بخش سعی کرده با مشکی کردن بخشی از ستون C جذابیت نمای ظاهری این خودرو را بالاتر ببرد. این مورد در کنار رینگ‌های آلومینیومی زیبای ورسا، جذابیت خوبی را برای این خودرو به ارمغان آورده است. 

در نمای عقبی Nissan Versa، شاهد چراغ‌هایی کشیده با گرافیکی جذاب هستیم. برای افزایش جذابیت در این بخش، نیسان یک باله کوچک روی لبه صندوق عقب قرار داده است و در پایین سپر عقب نیز یک دیفیوزر دیده می‌شود که به احتمال قوی فاقد کارایی و تزیینی خواهد بود! نکته منفی در این بین قرار گرفتن خروجی اگزوز به صورت کاملا ساده و بدون هیچ طراحی خاصی در پایین سپر است؛ به شکلی که نیسان حتی یک سر اگزوز نیز پیش‌بینی نکرده است. 

 

 

نقد و بررسی خودرو نیسان ورسا

طراحی داخل کابین نیسان ورسا

بهترین قسمت نیسان ورسا بدون شک کابین آن است؛ جایی که نه تنها شاهد طراحی و ارگونومی بسیار خوبی هستیم، بلکه از نظر کیفیت ساخت و امکانات نیز حرف‌های زیادی برای گفتن دارد. غربیلک فرمان مشابه دیگر خودروهای روز نیسان است و پشت آمپرها نیز تلفیقی از نسخه‌های دیجیتالی و آنالوگ هستند که اطلاعات مناسبی در اختیار راننده قرار می‌دهد. 

داشبورد نیسان ورسا نیز طرحی ساده و زیبایی دارد که از این نظر این خودرو را در موقعیتی بهتر از بسیاری از خودروهای اقتصادی قرار می‌دهد. استفاده خودروساز ژاپنی از چرم دوخته شده در بخشی از داشبورد نیز حس کیفیت بالاتر را به خوبی به سرنشینان منتقل می‌کند. یک نمایشگر روی داشبورد قرار دارد و خوشبختانه نیسان کلیدهای سیستم تهویه را به صورت فیزیکی حفظ کرده و در بخش پایینی این نمایشگر قرار داده است. قرار گرفتن کلید روشن و خاموش کردن موتور در کنار دسته‌دنده نیز از دیگر جذابیت‌های کابین ورسا است. 

نیسان ورسا نیز مانند خیلی از خودروهای نیسان به صندلی‌‌های موسوم به Zero Gravity مجهز است که راحتی بسیار خوبی دارند و سرنشینان در مسیرهای طولانی دچار خستگی نمی‌شوند. از نظر فضا نیز، این خودرو برخلاف ابعاد جمع‌وجور خود، از کابین جاداری برخوردار است و حتی اگر راننده قد بلندی داشته باشد همچنان فضای کافی برای سرنشینان عقب وجود خواهد داشت. نیسان فضاهای مختلفی را نیز برای قرار دادن اشیا کوچک درون کابین پیش‌بینی کرده است که بسیار کاربردی هستند. صندوق عقب ۴۱۶ لیتری این خودرو نیز برای یک مسافرت ۴ نفره فضای کافی دارد. 

 نیسان ورسا در سه تیپ S، SV و SR به بازار عرضه می‌شود. در فول‌ترین تیپ یعنی SR امکانات همچون چراغ‌های خودکار LED، کروز کنترل هوشمند، آینه‌های جانبی برقی گرم شونده، تهویه خودکار با میکرو فیلتر، پاور ویندوز، سیستم ورود و استارت بدون کلید، ریموت استارت، فرمان تلسکوپی، صندلی شش جهته دستی راننده، صندلی ۴ جهته دستی سرنشین جلو، فرمان چرمی، گرمکن صندلی‌های جلو، صندلی‌های عقب با قابلیت تا شوندگی، صفحه نمایش ۷ اینچی رنگی لمسی، اپل کارپلی، اندروید اتو، سه عدد پورت USB و سیستم هشدار فشار باد تایرهای دیده می‌شود. 

در بخش ایمنی نیز این خودرو به هیچ وجه دست بسته‌ای ندارد و در لیست امکانات ایمنی این خودرو می‌توان مواردی همچون سیستم ترمز خودکار اضطراری، رادار عابر پیاده، سیستم هشدار بین خطوط، سیستم ترمز خودکار در هنگام حرکت به عقب، اتوهلد، سیستم هشدار خواب آلودگی راننده، سیستم کنترل پایداری و کشش، ایربگ‌های جانبی برای سرنشینان جلو و عقب، ایربگ زانو برای راننده و سرنشین جلو، سیستم هشدار نقطه کور و سیستم هشدار خودروی عبوری از پشت سر دیده می‌شوند. چنین امکاناتی را بسیاری از خودروهای گران‌ و لوکس بازار ایران نیز ندارند! تنها نکته منفی که در بخش تجهیزات نیسان ورسا می‌توان به آن اشاره کرد، کیفیت پایین دوربین دید عقب این خودرو است. 

 

مطلب پیشنهادی: نقد و بررسی آستون مارتین DBX707، ابر شاسی‌بلند بی‌رقیب بازار خودرو

 

نقد و بررسی خودرو نیسان ورسا

مشخصات فنی نیسان ورسا

نیسان ورسا در بازار جهانی با سه پیشرانه با حجم‌های ۱، ۱.۵ و ۱.۶ لیتری عرضه می‌شود. در بازار آمریکا، موتور ورسا یک پیشران ۴ سیلندر خطی تنفس طبیعی به حجم ۱.۶ لیتر است که ۱۲۲ اسب بخار قدرت و ۱۵۴ نیوتن متر گشتاور دارد. این موتور ۱۶ سوپاپ دارای دو میل سوپاپ در بالا (DOHC) است و از سیستم پاشش مستقیم سوخت و سیستم زمان‌بندی متغیر سوپاپ‌ها استفاده می‌کند.

از دیگر فناوری‌های بکار رفته در این موتور باید به شمع‌های پلاتینیومی و دریچه گاز برقی اشاره کرد. تیپ پایه S به صورت استاندارد از گیربکس ۵ دنده دستی استفاده می‌کند، ولی سایر تیپ‌های به گیربکس ضریب متغیر CVT نیسان که Xtronic نام دارد مجهز هستند. شتاب خودرو در حد متوسط است و در ۱۰.۹ ثانیه می‌تواند به سرعت ۱۰۰ کیلومتر بر ساعت دست پیدا کند؛ حداکثر سرعت این خودرو نیز ۱۶۰ کیلومتر بر ساعت اعلام شده است. 

در بحث مصرف سوخت، نیسان ورسا در صورت مجهز بودن به گیربکس خودکار CVT به طور ترکیبی در هر ۱۰۰ کیلومتر ۶.۷ لیتر بنزین مصرف می‌کند که این عدد بر اساس تست‌های WLTP به دست آمده است. مصرف شهری این خودرو ۷.۳ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر و مصرف جاده‌ای آن ۵.۸ لیتر در هر ۱۰۰ کیلومتر است. چنین مصرف سوختی، این خودرو را در بهترین موقعیت در بین رقبای خود قرار می‌دهد. 

 

قیمت در بازارهای جهانی

نسل آخر نیسان ورسا در سال ۲۰۱۹ معرفی شد و از ۲۰۲۰ به بازار آمریکای شمالی راه پیدا کرد. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم، نیسان ورسا با قیمت پایه زیر ۱۶ هزار دلاری، یکی از ارزان‌ترین خودروهای صفر کیلومتر بازار آمریکا است. تیپ پایه این خودرو یعنی S با گیربکس دستی ۱۵ هزار و ۵۸۰ دلار قیمت دارد.

در صورتی که نسخه پایه را به همراه گیربکس اتوماتیک CVT بخواهید، قیمت آن به ۱۷ هزار و ۲۵۰ دلار افزایش پیدا خواهد کرد. تیپ میانی این خودرو یعنی SV نیز ۱۸ هزار و ۳۹۰ دلار قیمت دارد. در گران‌ترین تیپ یعنی SR، قیمت نیسان ورسا به ۱۸ هزار و ۹۹۰ دلار می‌رسد. 

 

جمع بندی

ورسا در این بازار با رقبایی همچون هیوندای اکسنت، تویوتا یاریس، شورولت سونیک و کیا ریو مواجه است. قوی‌ترین رقیب ورسا هیوندای اکسنت است که لیست تجهیزات خوبی را در کنار ایمنی و فضای کابین کاربردی ارائه می‌دهد. نیسان ورسا گرچه جذاب‌ترین خودروی کلاس خود نیست، ولی خودرویی بسیار کاربردی، کم هزینه، جادار و مجهز محسوب می‌شود و ارزش خرید بسیار بالایی دارد.

شاید برخی از خریداران جوان عملکرد گیربکس‌های CVT نیسان را نپسندند و برخی نیز ظاهر رقبا را بیشتر دوست داشته باشند، اما ارزش در برابر بهای پرداختی ورسا را می‌توان بهترین در این سگمنت دانست. اگر این خودرو در بازار ایران عرضه می‌شد، می‌توانست فروش خیلی خوبی داشته باشد و موقعیتی بسیار بهتر از بسیاری خودروهای چینی موجود در بازار را کسب کند. با وجود اینکه تجربه نشان داده است که بازار ایران معمولا به خودروهای قوی اقبال خوبی نشان می‌دهد، اما تجهیزات نیسان ورسا در کنار طراحی خوب و البته برند معتبر این خودرو می‌توانند موفقیت آن در بازاری نظیر کشور ما نیز تضمین کند.

در پایان نیز بهتر است بدانید که از نکات مثبت نیسان مدل ورسا باید به ایمنی بالا، تجهیزات خوب، فضای داخلی جادار، طراحی مدرن و مصرف سوخت کم اشاره کرد. نکات منفی این خودرو نیز شامل توانایی حرکتی متوسط، گیربکس خسته کننده، کیفیت پایین دوربین دید عقب و موتور ضعیف هستند.